maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kevytlentokoneen tutustumiskurssit

Kevytlentokoneen kyytiin pääseminen – puhumattakaan sellaisen ohjaamisesta – voi tuntua hurjalta jutulta, joka pelottaa ja saa kauhukuvat vilisemään silmissä. Todellisuus on tarua ihmeellisempää. Vaikka lentäminen on vaikuttava, koukuttavakin kokemus, se ei ole lainkaan niin vaarallista ja vaikeaa kuin yleisesti ajatellaan. Kevytlentokoneiden ja kevytilmailun maailma on jokaisen ulottuvilla, kun vain uskaltaa kokeilla. Edes ikä ei ole este, sillä kevytlentokone taipuu ohjaukseen oli ohjaimissa nuori tai eläkeläinen. Ensimmäisen kosketuksen kevytlentokoneisiin voi saada osallistumalla kevytlentokoneen tutustumiskurssille.

kevytlentokone


Kevytlentokoneet ovat yksimoottorisia, kaksipaikkaisia lentokoneita, joilla lentäminen on hauska harrastus ja samalla kätevä tapa liikkua. Suomessa on vapaa ilmatila ja jokamiehen oikeus, joka takaa lukemattomat luvalliset laskeutumispaikat. Juuri Suomi onkin täydellinen maa harrastaa kevytilmailua. Helsingissä, Light Aviationin Kevytlentokoneen esittelykurssilla tutustutaan koneeseen teoriassa ja käytännössä. Lentoaikaa kurssiin sisältyy noin puoli tuntia. Kurssi soveltuu erityisesti niille, joilla on todellista kiinnostusta kevytilmailua kohtaan, sillä esittelykussiin sisältyy Kevytilmailu ry:n esittelyjäsenyys ja konkreettista rahallista hyötyä, kuten 160€ alennus kurssimaksusta, jos osallistuja aloittaa varsinaisen kurssin kolmen kuukauden sisällä esittelykurssille osallistumisesta.  

Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistyksen Kevytilmailun tutustumiskurssi järjestetään Lahti-Vesivehmaan Lentokeskuksessa, ja se sisältää teoriaosuuden jälkeen puoli tuntia lentoaikaa kokeneen opettajan opastuksessa. Kurssille osallistuva saa myös yhdistyksen jäsenyyden ja koulutustodistuksen.

Kevytlentokoneella lentäminen on kiehtova elämys ja lahja, joka sopii niille, jotka ovat jo saaneet ilmailukärpäsen pureman, mutta kokemuksena kevytlentokonelahja on ikimuistoinen kenelle tahansa seikailunhaluiselle olipa hän sitten eläkepäiviinsä uutta virtaa hakeva, uutta harrastusta etsivä isä tai äiti, elämäänsä seikkailua janoava ystävä, tai vaihtelua kaipaava työkaveri. Tutustumiskurssin käyminen ei ole kallista, ja Suomesta löytyy runsain mitoin mahdollisuuksia oppia lisää ilmailun maailmasta, mikäli tutustuminen sytyttää lentämisen kipinän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti